Avrupa Kuş Gözlem Günü Etkinliğine Katıldık

33 ülkeden 25066 (yirmibeşbin altmışaltı) kişinin katıldığı 25. Avrupa Kuş Gözlem Günü 6-7 ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye’den Doğa Derneğinin destekçisi olduğu Dünya Kuşları Koruma Kurumu tarafından düzenlenen organizyonun amacı kuşların göç yollarına, üreme ve beslenme alanlarına dikkat çekerek bu alanların korunması ve tahrip edilmesinin önlenmesine dikkat çekebilmek. Doğa Derneğinin verilerine göre etkinliğin Türkiye ayağına 21 farklı noktada buluşan 521 gönüllü katıldı ve yapılan gözlemlerde 216 farklı kuş türünü gözlemlenerek 30607 ( otuzbin altıyüz yedi ) adet kuş sayıldı. Gözlemlenen türler arasında flamingo,sakarmeke,sakallı akbaba,turna,şahini kartal gibi türler yer aldı.

IMG_6284

Doğaya Dönüş Derneği olarak 7 Ekim Pazar günü 30 kişilik gönüllü grubuyla gerçekleştirdiğimiz Armağan-Karadere doğa yürüyüşü ve Avrpa Kuş Gözlem Günü etkinliğinde aramızda olan Ornito Fotoğrafçıları Ali Gökçen ve Ahmet Çamlıca kuşların göç yolları, beslenme, barınma, üreme ve konaklama alanları hakkındaki bilgi ve deneyimlerini bizlere aktardılar. Etkinlikde gözlemleyebildiğimiz kuş türleriyse Kızılkuyruk, Yeşil Ağaçkakan, Kızıl Sahin,Büyük Orman Kartalı, Akkuyruksallayan’dı. Doğa yürüyüşümüz esnasındaysa su yılanı, yeşil kertenkele gibi sürüngenleri de gözlemleme şansına sahip olduk.

IMG_6254

Kuş gözlemi ile beraber organize ettiğimiz doğa yürüyüşünde yaklaşık 17 km lik bir etabı yürüyen katılımcılar Armağan Mağarası’nı da görme şansını buldular. Gözlem esnasında kullandığımız dürbün ve çeşitli ekipmanlar ile etkinliğimize destek veren Kırklareli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Etkinliğe ait fotoğraflara arşivimizden ulaşabilirsiniz