Freja Forumu 10-12 Kasım 2017

“EŞİT FIRSATLAR, DEMOKRASİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ”

Batı Balkanlar, Türkiye ve İsveç’ten sivil toplum örgütlerinin, kapasite geliştirme çalışmaları kapsamında her yıl bir araya geldiği Freja Forum, bu yıl 10-12 Kasım tarihlerinde Bosna-Hersek’in Tuzla kentinde gerçekleşti.

• Batı Balkanlar ve diğer Avrupa ülkeleri arasında uzun vadeli ortaklıkların kurulmasını sağlamak ve iletişim ağlarını genişletmek,
  • Bölgesel işbirliğini sağlamak amacıyla uzun vadeli stratejiler ve eylem planları geliştirmek,
  • Batı Balkanlar’da ve Türkiye’de ortak bölgesel girişimlerini desteklemek için sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir iletişim ağlarını oluşturmak,
  • Kurulacak ulusal ve bölgesel işbirlikleri ile sürdürülebilir finansman sağlayarak sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmek

amacıyla düzenlenen 2017 Nobel Barış Ödülüne Aday Freja Forumuna Sivil Düşün programından aldığım destek ile Doğaya Dönüş Derneği adına katıldım.

Forum sırasında pek çok kurumdan kişi ile görüşme fırsatı yakalayıp iletişim bilgilerini aldım. Balkanlarda aktif olan gençlik örgütleri konusunda bilgiler topladım.

Aynı zamanda forum sırasında pek çok seminer ve atölye çalışmalarına katılma şansım oldu.

Katıldığım Seminerler:

• İklim Değişikliği – Paris Antlaşmasından Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine
  • İklim Değişikliğinde Sosyal Medyada Eşit İmkanlar ve Demokrasi
  • Sürdürülebilir Kalkınmada Döngüsel Ekonominin Önemi
  • Avrupa Birliğine Katılım Süreci İçerisinde Bölgesel Politikaların Gelişimi
  • Gençlik Evlerinin Uluslararası Yaşam Kriterleri

Katıldığım Atölyeler:

• Sivil Toplum Örgütlerinde Sosyal Medya Gelişimleri

Forum sırasında deneyimleri ile bana destek olan Kagider (Kadın Girişimciler Derneği) temsilcileri ve katılımımı sağlayan Sivil Düşün ekibine teşekkür ederim.

Selçuk Aslan

Doğaya Dönüş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği