Hareket Bereket Beden Atölyesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Birlikte Kurumsal Hibe Programı kapsamında desteklenen Hareket Bereket Beden Atölyesi 1-2 haziran tarihlerinde Kırklareli İğneada Longoz Ormanlarında gerçekleştirildi.

JXDR4493

33 kişinin katılımı ile gerçekleşen atölyede Türkiye’den gençlerin yanı sıra İsveç Hastekasen çiftliğinden ve Hırvatistan Kuterevo derneğinden gelen gençler bir birleri ile deneyimlerini paylaştılar.

IMG_4355

Longoz Ormalarının kenarında kamplı gerçekleşen etkinliğimizde yemekler, temizlik işleri, atölye organizasyonu katılımcılar ile ortaklaşa imece usulu yapıldı. Doğanın hareketini anlayıp ona saygı göstermenin yollarını talim ettiğimiz kampımızda doğayla işbirliği içinde kamp yapmayı deneyimleyip, plastik ve kimyasal kullanmadan, el yapımı ve yerel ürünler tüketilerek doğa ile barışçıl bir yaklaşım izlendi.

VQIN1997

Gerçekleşen doğaçlama dans atölyesi ile Karadeniz kıyısındaki bakir doğanın içinde dalgaların ve ağaç dalları arasında fısıldaşan rüzgarın ritmini işitip ona bedenimizden doğru yeni bir hareket verdik. Performans sanatçısı arkadaşlarımızın ve diğer katılımcılarımızın düzenlediği etkinlikler doğrultusunda doğanın hareketini kendi bedenlerimizde deneyimleye çalıştık. Gündüzleri meşe yapraklarının gölgesinde etkinliklerimizi gerçekleştirirken, geceleri etrafında toplanacağımız ateşin başında kendi sesimizi öten gece kuşlarının seslerine uydurmaya çalıştık.

VGLK2762

Kamp süresince gerçekleşen aktiviteler:

-Bedenindeki Özü Toprakla Buluştur
-Doğal Nefese Giriş
-Bedeni Uyandırma
-Doğaçlama Dansa Giriş
-Land Art Atölyesi
-Medistasyon
-Doğada toprak elementini deneyimleme
-Bilge ağaç çalışması
-Kuş Gözlemi
-Top çevirme juggling
-Doğada yaşam teknikleri
Atölyelerin yanı sıra doğa yürüyüşü, ipli iniş ve tırmanış teknikleri, slackline (ipte yürüme), kano, müzik gibi ilave etkinlikler gerçekleştirildi.

Katılımcılarımıza ve gönüllülerimize teşekkürler.

Etkinlik Fotoğrafları