Kırklareli’nde ilk kez Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali düzenlendi

Sürdürülebilir bir yaşam hayalini paylaşanların bir araya geldiği Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 10. yaşını kutladığı 2017’de 22-26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eş zamanlı gerçekleşti.

Kırklareli’nde Doğaya Dönüş Derneği tarafından ilk kez düzenlenen festival, 23-24 Kasım tarihlerinde Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde, 25 Kasım tarihinde Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicileri ile buluştu.

Festivalin ilk günü Su Hakkı kampanyasından Dr. Akgün İlhan ile Yaşam Katil filminin ardından ekolojik ve sosyal sürdürülebilirliği gözetmeyen su politikaları hakkında bir sohbet gerçekleştirdik.

İkinci gün Kırklareli Kent Konseyi temsilcilerinden Ali Çakır ile yerel tohumlar,adil gıdaya erişim ve slowfood üzerine, Göksal Çiğdem ile Istrancaların maruz kaldığı çevre talanı hakkında sohbetler gerçekleştirildi.

Üçüncü gün Bilgi Üniversitesinden gelen performans sanatçıları eşliğinde Hareket,Bereket, Beden Atölyesi, müzisyen Can Kazaz ile şehirden kırsala geçiş üzerine sohbetler ve müzik, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Begonia Rodrigez ile Plastiğe Hayır kampanyası üzerine sohbetler gerçekleştirdik.

3 gün süren festivale Çorlu, Çerkezköy, Kırklareli, Edirne ve İstanbul’dan toplamda 200 kişinin katılımı ile Kırklareli’nde 610 izlenme sayısına ulaşıldı.

Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen üye ve gönüllülerimize, konuşmaları ile Ali Çakır, Göksal Çidem, Akgün İlhan, Begoña Rodriguez, Can Kazaz a, 16 yaşındaki genç çevirmen gönüllümüz Emir Burak İşler’e, performansları ile Damla Durman ve arkadaşlarına, mekan destekçimiz Kırklareli Belediye Başkanlığı ‘na, salonlardaki görevli arkadaşlara teşekkür ederiz.

Selçuk Aslan
Dernek Başkanı
Doğaya Dönüş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

Festival fotoğraflara arşivimizden ulaşabilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.