Sosyal Yoksulluk Zirvesi Bölgesel Çalıştayları

Derneğimizin üyesi Ebru’nun katıldığı Sosyal Yoksulluk Zirvesi Bölgesel Çalıştayları deneyimi

Hep ekonomik açıdan ele aldığımız yoksulluk kavramını sosyal açıdan ele almak ve farkında olmadan yoksullaştığımız dünyanın farkına varmak için yola çıkıyoruz.

Türkiye’nin 81 ilinden gençlerle bir araya gelerek sosyal yoksulluğu önce bölgesel olarak konuşmak daha sonra ulusal bir zirvede sosyal yoksulluğu ele almak için GAP Gençlik Derneği, KOP Bölge Kalkınma İdaresi ve KOP Gençlik çalışmalarının hazırladığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen Sosyal Yoksulluk ve Gençlik Zirvesi Projesi’nde Doğaya Dönüş Derneği olarak Marmara Bölgesi’nden katılmış olduk.

3 gün boyunca dolu dolu geçen bu süreçte Sosyal Yoksulluk nedir, nedenleri nelerdir? Sorularına yanıt aradık.Çözümler ürettik. Telefonu bırakıp kaçırdığımız fırsatları görmenin zamanın geldiğini çok iyi anladık. “Gençler dijital ortamda milyonların içinde; ama gerçekte yalnız. “sözüne hep birlikte kanaat getirerek çözüm süreci içinde gençlerle birlikte istişare etmiş olduk.

Doğaya Dönüş Derneği olarak gençlere bu imkanı sağlayan proje yürütücülerine teşekkür ediyoruz.

Ebru IŞIK