Trakya Bölgesi Sivil Fikir Okulu

24-25-26 Kasım tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilen Sivil Fikir Okulu Projesi’ne Kırklareli’nden Doğaya Dönüş Derneği olarak bizde katıldık. Sivil Fikir Okulu Projesi bu yıl Dipfikir Derneği’nin oluşturduğu bir proje olmakla birlikte Sivil Düşün’ün de desteğiyle Trakya bölgesinde bi ağ oluşturma fikriyle ortaya çıkmıştır. Sürdürebilir olması amacıyla diğer bölgelerde de çalışma yapmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda Trakya’da oluşturulan Sivil Fikir Okulu’nda eğitim alan gençler arasından bir ekip oluşturulması planlanıyor.

Özellikle gençleri merkezine alan bu eğitim, bir sonraki aşama da eğitim vermesi gereken kişilerin bu okuldan çıkması gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden bu üç günlük eğitimin içeriğinde önce temel bilgilerin aktarılması adına gelen konuşmacılarla gençler arasında soru cevap şeklinde bir akış sağlayıp sonrasında oluşturulan gruplarla atölye çalışması yapıldı.

Aktarılan bilgilerin değerlendirilmesi ile Sivil Fikir Okulu’na neler katılabilir bunları tartışarak, ”STK nedir? Neden vardır? Nasıl geliştirilebilir?” soruları üzerinde durarak eğitimi tamamlandı.

Ceylan Macertay

Gençlik Örgütleri Temsilcisi