Trakya Gençlik Toplantısı

v4
Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’dan gelen gençlerin bir araya geldiği eğitim sonunda sertifikalarını aldılar.

“Trakya Bölgesel Örgütlenme, Yerel Yönetime Etki ve Gençlik Atölyesi” Trakya Bölgesinden gençlerin katılımı ile 16-17 Mart tarihlerinde Kırklareli’nde gerçekleşti.

v3-1

Gençlik Örgütleri Forumu (Go-For) Genel Koordinatörü Hasan Oğuzhan Aytaç’ın eğitmenliğini yaptığı eğitim, katılımcılara yapacakları çalışmalarda hak temelli bir yaklaşım geliştirerek, sivil toplum, gönüllülük, birlikte iyi yaşam, sosyal hakların konularında bilgi ve beceri geliştirmeleri hedeflenmiştir.

v7

Eğitimin birinci gününde;
 Sivil Toplum kavramının ortaya çıkışı
 Başkası yararına çalışma
 Sosyal haklar
 Gönüllülük ve sosyal sorumluluk
 GoFor ve Gençlik Ağlarının politika yapma süreçlerine etkisi
 Gençlik çalışmasının etkisi
 Hak temelli çalışma ve hizmet temelli çalışma paradigmaları

konularına değinildi.

Eğitimin ikinci gününde ise;

Gençler gruplara ayrılarak, yaşadıkları şehri daha yaşanabilir, adil ve genç dostu yapmak için oluşturacakları lobi ve savunuculuk stratejileri ve taleplerinden oluşan bir politika belgesi oluşturmak için ortaklaşa çalıştılar.

v9

Ayrıca oluşturulan bu politika belgesinin yerel yönetimlere sunularak, seçim sonrası oluşturulacak stratejik planların içerisine dahil edilmesi hedeflenmiştir.

Eğitim saatleri dışında da gençlerin bir arada zaman geçirdiği, fikirlerini paylaştığı, bir araya gelerek oluşturabilecekleri çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu bir ortam yaratıldı.

v8

Toplantı farklı yerlerden gelen gençlerin Kırklareli’nin tarihi ve kültürel değerlerini gezmesiyle son buldu.

Doğaya Dönüş Derneği ve Gençlik Örgütleri Forumu (Go-For) işbirliğinde düzenlenen eğitim Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Birlikte Kurumsal Hibe Programı ve Kırklareli Belediyesinin katkıları ile desteklenmiştir. Katılımcı ve destekçilerimize teşekkür ederiz.