Çağlayık Doğa Yürüyüşü

WhatsApp Image 2018-02-03 at 16.20.18

Doğaya Dönüş Derneği olarak geçtiğimiz günlerde Çağlayık – Kulaköy arası 15 km’lik bir yürüyüş gerçekleştirdik.

Sanıyorum havaların biraz soğuk olması sebebiyle katılım çok fazla olmadı. 10 kişilik samimi bir ekiple Çağlayık Köyü yakınlarından yürüyüşe başladık. Soğuktan oluşan kırağı bizlere harika bembeyaz bir manzara sundu.

Yürüdüğümüz rota önümüzdeki yıllarda sular altında kalacak. Edindiğim bilgilere göre bölgede HES projesi planlanıyor. Rota bildiğim kadarıyla hiking için çok fazla tercih edilmiyor. Onun yerine birçok avcı izleri ile karşılaştık. Domuz ve geyiklerin çoğunlukta bulunduğu bölgelerde ağaç dallarına çaput bağlanmıştı. Yürüş esnasında da yine birçok av köpeği sesleri duyduk. Orman canlılarının hem yaşam alanlarını hem de yaşam haklarını nasıl ellerinden aldığımızı 15 kilometrelik yürüyüşte birçok kez görmüş olduk.

Biliyoruz ki bu yıl kış kuraklığı yaşıyoruz. Geçtiğimiz derelerin debisi oldukça azdı ve ocak ayı olmasına rağmen hava beklediğimizden çok daha sıcaktı. Kar yağışının doğal su kaynakları için ne kadar önemli olduğunu ve ekolojik dengedeki değişiklikleri gözlemlemiş olduk.

WhatsApp Image 2018-02-03 at 16.22.41 (1)

Ekip olarak yürüyüş sonunda Kula Köyü’nde 7 senedir yaşamını sürdüren Hamdiye Hanım’ı ziyaret ettik. Büyük şehirden kaçıp kırsala yerleşme hikayesini bizlerle paylaştı. Yürüyüş yorgunluğunun üzerine sıcacık evi, hoş sohbeti ve bizler için hazırladığı tarhana çorbası her birimizin içini ısıttı. Hamdiye Hanım’ın arazisinde meraklısı olanlar için misafirhanesi var. Yaz aylarında özellikle çok fazla talep gördüğünü söyledi. Yolunuz Kula’ya düşerse mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bizlerden de selam söylemelisiniz.

Fotoğrafların tamamına ulaşmak için tıklayınız

Etkinliklerimizi facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz

Sezen Kahreman

Doğa Dönüş Derneği

About Selçuk Aslan

someone who respects gaia

Bir yanıt yazın