Gönüllü gençler İğneada Longoz Ormanlarını temizledi…
Doğaya Dönüş Derneği, Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının İkinci Teklif Çağrısı kapsamında yürüttüğü CB005.2.12.108 nolu “Sınırların Ötesinde Kartallar” projesi etkinliklerinde 25-26 Haziran günleri İğneada Longoz Ormanlarında atık yoğunluğunun tespit edilmesi ve su kıyılarının temizlenmesi faaliyetlerini gerçekleştirdi.
Deniz,göl ve nehir kıyılarını temizlemeye yönelik yapılan haritalama ve temizlik faaliyetinde; araç ile ulaşımın mümkün olduğu alanlarda atıkların yoğunlaştığı ve atık çeşitlerinde ise plastik su şişeleri, boş av fişeği kovanlarının yoğunluğu gözlemlendi.
Proje ile oluşturulan web sitesinde (eaglesbeyondborders.com) gönüllüler ile iletişim sürdürülerek atık haritalama ve temizlik faaliyetleri devam ettirilecek.
Nesli Küresel ölçekte tehdit altında olan yırtıcı kuş türlerinin yaşam alanlarının iyileştirilmesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize gönüllü katılım gerçekleştiren gençlere, covid-19 önlemleri için koruyucu ekipman sağlayan Kırklareli Belediyesi’ne, bizi alan hakkında bilgilendiren Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.
Sınırlar Ötesi Kartallar Projesi |
Nesli dünya ölçeğinde tehlike altında olan şah kartal “Aquila Heliaca“, Güneydoğu Avrupa’dan, Orta ve Batı Asya’ya kadar geniş yayılış gösteren yırtıcı bir kuş türdür. Popülasyonunun büyük çoğunluğu göçmen olan şah kartallar, yuva yaptıkları alanların tahrip edilmesi, zirai zehirler, elektrik hatlarının yoğunluğu gibi tehditlerle karşı karşıya. Bu tehditler sah kartalların ölümlerine ve yaşam alanlarının daralmasına sebep olmaktadır. |