Ağaçlarımız

Deneyimlerimizin bize gösterdiği en önemli şey, hayatın, zamana karşı dayanıklı kaynağına yakın yaşamak istediğimizdir, tıpkı söğüt ağacının suya yakın yaşayıp köklerini o doğrultuda salması gibi…

Bizde derneğimizin kuruluşu sırasında yola çıktığımız arkadaşlar ile ilk yapmak istediğimiz faaliyetlerden bir tanesi de derneğe üye olan herkes için ağaç dikmekti. Her sene eklenen üyeler ile bu ağaçlarının sayısının artması ve bir ormana dönüşmesini hayal ediyoruz.

Kafamızda dikimi yapmak için bir kaç yer vardı. En uygunun sürekli gidip kontrol edebileceğimiz; bazen bisiklet ile gezi yapar iken mola verdiğimiz bir çeşme olacağını düşündük. Burası hem su sıkıntısı yaşanmayan hemde etraftaki tek söğüt ağacının da kuruduğu bir yerdi. Söğüt ağacı o hale nasıl geldi bilmiyoruz. Bir şekilde ağacın kökleri doğal yada doğal olmayan nedenlerden toprağın dışına çıkmış.

Nihayet mevsim koşulları uygun olduğunda 3 YK üyemiz Sezen, Aybike ve Selçuk ile ağaçları dikimi gerçekleştirdik. Dikim öncesi kahvaltımızı yapıp ağaçların kuyularını kazdık.

Ağaçlara zarar gelmemesi için elimizden geldiğince her ağacın etrafına basit bir koruma yaptık. Yinede hayvanların veya insanların zarar vermesinden çok endişeleniyorduk. İlk seferde 7 ağaç diktik. Aybike ve Sezen sağ olsun el aletlerini ustaca kullanıyorlardı. Ben onların fotoğraflarını çeker iken dikimleri tamamladılar.

Ağaçlarımızı merak edip duruyorduk. İstanbul da yaşamaya başlayan üyelerimizden Hakan ile seçim günü ağaçları ziyarete gittiğimizde bizi şaşırtan bir o kadar da sevindiren bir manzara ile karşılaştık.

Biri ağaçları korumak için etrafına çalı çit yapmış. Duygulandık. Biz ağaçlarımız için endişelenirken. Aklımıza hiç gelmeyen bir şeydi bu. O güzel insana teşekkür ediyoruz. O güzel insan ağaçları koruma altına almakla kalmayıp harika bir şekilde ağaçların çeşmenin akan suyundan yararlanabilmesi için su akış olukları yapmış. Yanımızda getirdiğimiz çınar ağacını dikip etrafı bir güzel temizledik.

Umarız bir sonraki ziyaretimizde bu manzara bozulmadan devam eder. Burası için büyük hayaller kuruyoruz. Ekibimizin sayısı arttıkça burada daha çok işler yapacağımızı düşünüyorum. Gizli kahramanımızda dahil emeği geçen herkese sevgiler. Bir sonraki dikime bekliyoruz.