Bağ Bozumu Etkinlikleri

16 Eylül 2017 de Kırklareli Yayla Mahallesi Bağ Bozumu etkinliklerinde Doğaya Dönüş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak bizde yerimizi aldık.

Derneğimizin çalışma alanı kapsamına giren etkinlikler için günler öncesi hazırlıklara başladık. Yeni kurulan bir derneğiz kısıtlı imkanlar ve tüketimimizi en az şekilde yaparak bu etkinlikleri nasıl gerçekleştirebilirdik. Etrafımıza, arkadaşlarımıza, çevremize, email gruplarına taleplerimizi yazdık. Güzel insanları ihtiyacı olmayan eşyaları bir birleri ile paylaştığı bir platformdan dikiş makinesi ve yazıcımızı temin ettik. Derneğimizde bir üye arkadaşımızın sayesinde etkinlerde dağıtmak istediğimiz bez torbaları da dövüzcülerin çöpe attığı torbaları toplayıp bize getirmesi ile çevreci bir yaklaşımla tüketim yapmadan temin ettik. Şimdi sıra imece ile torbaların boyanması kulp dikilmesi ve önlükler yapılmasındaydı.

1 hafta boyunca hem üyelerimiz hemde gönüllülerimiz boyunca gece gündüz çalışarak torbalarımızı ve önlüklerimizi tamamladık. Hem eğlenceli hemde öğreticiydi. Çoğumuz ilk defa dikiş makinası kullandık. Arkadaşlarımızın anneleri yardıma geldi. Kimimiz yemek yaptı, kimimiz boyadı, kimimiz dikti, kimimiz defter yaptı. Tek yataklı bir evde bir düzüne insan kaldı. Bez torbalar kullanılsın, defterlere notlar alınsın, doğa kirlenmesin, çocuklar mutlu sağlıklı bir çevrede yaşasın. Yaptığımız basit bir şeydi belkide. Yolun başıydı ve aynı zamanda umuttu bizim için.

Gün geldi. 16 eylül sabahı. İstanbul dan ve Tekirdağ dan gelen gönüllülerimiz ve üyelerimiz ile bir kahvaltı yapıp hazırlıklara başladık. Standımızda çok güzel insanlarla tanıştık. Heyecanlıydı bizim için ilkti. Ekip uyumu ile hiç bir şey aksamadan akıp gitti. Çocukların yüzleri boyandı, seramikler yapıldı, hayaller çizildi, taşlar boyandı, sirkeler yapıldı, masallar anlatıldı, anketler yapıldı. Öğrendik, eğlendik, tohum paylaştık, koştuk, coştuk, sevdik, sevildik, şarkı söyledik.

Neşe,huzur,haz,mutluluk hepsi farklı anlamı içerse de  o gün tek kelimede birleşti.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emek ve katkı sağlayan Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Belediyesi’ne ve katılan herkese derneğimiz adına teşekkürler.

Etkinlik fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hakkımızda daha fazlası ve etkinliklerimiz için facebook sayfamızı takip edin.

Selçuk Aslan

Doğaya Dönüş ve Gençlik Spor Kulübü Derneği