Doğaya Dönüş Derneği Gençlik Örgütleri Forumu’nda

13-14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Gençlik Örgütleri Forumu’nun genel kurul toplantısına Doğaya Dönüş Derneği olarak bizde katılım gösterdik. Gözlemci olarak katıldığımız ekim ayı toplantısında önemli kararlar alındı. Forum’un organlarından yönetim kurulunun, çalışma gruplarının ve masaların işleyişi ile ilgili kritik kararlar görüşüldü. Gençlerin kendileri ile ilgili belirlenecek politikaları nasıl şekillendirilip, sistemin daha hızlı yürütülebilmesi üzerine düzenlemeler yapıldı ve kararlar oy çokluğu ile belirlendi. Yönetim kurulu gençlerin olumlu olumsuz bütün düşüncelerini büyük bir ciddiyetle dinledi. Kahve aralarında herkes ayrıca fikir alışverişi yaptı. Toplantı da ve kahve aralarında kurulan iletişimler enerjileri yüksek tutup, daha doğru kararlar alınmasında çok faydalı oldu. Gençler için önemli bir forum olan Go-FOR politikaları takip edilmesi ve uygulamaya sokulması da çok önemli.

Gençlik Örgütleri Forumu (Go – For ) :

Türkiye’de hak temelli çalışmalar yapan gençlik örgütlerini aynı yapı altında bir araya getirerek Türkiye’de gençlik örgütlerinin birlikte hareket ettiği ortak bir platform olan Gençlik Örgütleri Forumu’nun en önemli rolü evrensel standartlarda olan gençlik politikalarının altyapısının oluşabilmesi için farkındalık yaratmak; gençlerin haklarını ilgili platformlarda savunmak ve üyesi olan ve olmayan gençlik örgütlerinin, öğrenci topluluklarının  kapasitesini geliştirmeye çalışmakta ve bir ağ olarak etkisini arttırmak çaba göstermektedir.

Daha fazla bilgi için Go-For’ un web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ceylan Macertay

Doğaya Dönüş Derneği Go-For Temsilcisi