Ekoloji ve Yurttaş Haberciliği Eğitimi

Ekoloji ve Yurttaş Haberciliği Eğitimi Adana’da Gerçekleştirildi
Dokuz8Haber Ekoloji Ve Yurttaş Haberciliği Eğitimi 2017nin son ayında 19-20 Aralık tarihinde Adana’da Gerçekleştirildi. Yurdun dört bir yanından çevreciler, gazeteciler ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katıldığı çalıştayda Kırklarelinden İğneada Ekoloji Kollektifi ve Kırklareli Doğaya Dönüş Derneği olarak bizde yer aldık. Çevre sorunları ve yurtaş haberciliğinin yaklaşımının nasıl ele alınması gerektiği sorusundan yola çıkılan çalıştayda teknoloinin getirdiği imkanlar ile birlikte yurttaşların da birer haberci olma potansiyelinin ortaya çıkmasıyla yansız,tarafsız, olanı olduğu gibi, gerçeği tahrip etmeden objektif bakış açısının nasıl geliştirlebileceginin ve öneminin üzerine duruldu. Eğitim çalıştayında Türkiye’nin 33 ayrı ilinden bir araya gelen katılımcılar bilgi ve deneyim alış verişinde bulunma imkanına sahip oldular. Eğitim çalıştayında Gazeteci Doğu Eroğlu, Dokuz8Haber kurucularından Gökhan Biçici, Gazeteci Çınar Lİvane Özer katılımcılara ekoloji ve haber olgusunun birlikte ele alınma yöntemlerini aktardılar.

Anıl Karadağ

Doğaya Dönüş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği