Gençlik Örgütleri Forumu Gençlerin Güçlendirilmesi ve Dahil Edilmesi Projesi

Bir önceki toplantıya katılımına gözlemci üye olarak başlayan Doğaya Dönüş Derneği bu katılımında tam üye olmaya hak kazandı. Gençlik Sivil Toplum Kuruluşlarının Katılımcı Demokrasi ve Politika Reformuna Etkileri için Gençlik Örgütleri Forumu’na Katılımlarının Kolaylaştırılması Yoluyla Gençlerin Güçlendirilmesi ve Dahil Edilmesi Projesi, 9 Mart – 11 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.

Toplantıda demokrasinin yapısını inceleyip gençlerin demokrasinin neresinde olduğunu tartışarak yapılandırılmış diyalog kavramını inceledik. Yönetim kurulu raporuyla birlikte nelerde değişikliğe gidilmeli bu konuya kafa yorduk. Çalışma masalarında ufak çaplı bir çalışma yapıp, sunduk. Gençlik Örgütleri Forumu’nun çalışma masaların olan; eğitim, gençlik çalışmaları, genç katılımcı, insan hakları, sosyal politikalarından birini seçtik. Biz üzerine düşünmek istediğimiz, bir sorunun olduğunu düşündüğümüz çalışma masalarından ‘eğitim masası’nı seçip, oradaki sorunları ele aldık. Bu üç günlük toplantıda Stk’ların temelini oluşturan ‘savunuculuk ve lobicilik’ üzerine de bir eğitim gerçekleştirildi. Bu sivil toplum kuruluşlarının temelini oluşturan ve bilmesi gerektiği düşünülen bir konu olup, gençlerin bu konularda daha bilinçli hareket etmesine yönelik verimli bir çalışmaydı. ABD elçiliğinin desteklediği bu toplantı da elçiliği temsil etmek amacıyla gelen Dilhayat Barış’ya da sorularımızı yöneltebildik. Birçok dernekle etkileşime geçip, birlikte neler yapabileceğimiz üzerine fikir yürütebildiğimiz bir toplantı oldu. Gençlik Örgütleri Forumu’na teşekkürler

Ceylan Macertay

Sezen Kahreman