İklim İçin Ses Verdik

7-8 eylül tarihlerinde düzenlenen  10. Yayla Bolluk Bereket ve Hasat Bağ bozumu Şenliklerinde Yayla Parkında açtığımız stant ve etkinlik alanında gerçekleştirdiğimiz atölyelerle Doğaya Dönüş Derneği olarak biz de yer aldık. 7 Eylül tarihinde Masalcı Rüzgar Taylan Erten yetişkinlere masal anlatımı ile başlayan etkinliklerimiz 8 cumartesi günü Yayla Kültür Sanat Meydanından Waldroof Korusu’a bisiklet turu, çamur toprak kap atölyesi, Masalcı Rüzgar ile çocuklara masallar ve tohum topu atölyesiyle gün boyu devam eti.  Begonya Rodrigez in sunumuyla  Zehirsiz Ev atölyesiyle süren etkinliklerimizi aynı gün akşamı Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde gerçekleştirdiğimiz Kara Atlas filmiyle devam devam ettirdik.  Yönetmen Umut Vedat tarafından kayda alınan film, son zamanlarda ilimizi tehdit eden kömürlü termik santrallerin yol açtığı çevre tahribatını  ve yaydıkları sera gazıyla küresel ısınmada üstlendikleri olumsuz role dikkat çekerken, biz doğa savunucularına da önemli deneyimlere tanıklık etme sansını verdi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Birlikte Kurumsal Hibe Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz süresince derneğimize stant alanında sağladığı imkanlar ve Ali Rıza Efendi Kültür Evi’ni kullanabilme fırsatını bize verdiği için Kırklareli Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

Zehirsiz Ev atölyesinde Begonya Rodrigez doğaya zarar vermeyen temizlik malzemelerinin yapımını anlatıyor.

Bisiklet turu etkinliğimize yoğun bir katılım gösterildi. Sivil Düşün AB programı kapsamında aldığımız iletişim desteği ile basılan güvenlik yeleklerimizi tüm katılımcılarımıza dağıttık. Aynı program kapsamında basılan broşürlerimiz ile Herkes için Yeşil kampanyamız hakkında bilgi verilip kampanya güzergahında bisiklet turumuzu gerçekleştirdik.

Rüzgar Taylan Erten ile yetişkinlere masallar ile oyunlar ve hayaller diyarına bir yolculuk yaptık.

Çamurizi seramik atölyesinin katılımıyla çocuklar ile birlikte toprak kaplar yaptık.

IMG_2428

Çocuklar Rüzgar Taylan Erten’in masallarını ilgiyle dinliyor.

IMG_2238

Çocuklar tohum topu etkinliğine çok ilgiliydi. Baharda yaptıkları toplar çiçeklere dönüşecek.

Bisiklet turunun fotoğrafları

Etkinlik fotoğrafları